Bericht

Het voordeel van detachering

“Ik hoor je al denken wat een bijzondere titel, waar gaat het heen en wat moet ik met deze woorden. Wees gerust ik deel dezelfde gedachten, dit is een citaat komend uit een mail(zonder enige aanpassing en verandering van een zin) bij een opdrachtgever van mijn toenmalige manager. Tot op de dag van vandaag blijft het een mysterie wat deze zin kan betekenen.

Wat is precies de reden waarom ik dit voorbeeld uit mijn aantal jaren ervaring bij Masters in Finance erbij haal en waarom niet iets wat meer een financieel aspect heeft. Ik vind het belangrijk om ook het  menselijke aspect in kaart te brengen, wat ook in iedere opdracht een belangrijke rol speelt.

Voorop gesteld iedere opdracht begin je ‘opnieuw’ als interimmer. Als interimmer verwachten interne medewerkers altijd dat je direct er staat en ook direct mee kunt draaien in het bedrijf. Vaak stap je namelijk als interimmer in op het moment van onder capaciteit in een bedrijf, dit vraagt een flexibele, open en sociale houding van je als interimmer. Dat doe je niet zomaar ieder bedrijf heeft zijn eigen cultuur met daaraan sluitend eigen mensen. Mijn ervaring hierin is dat iedere opdracht weer een verrassing is wat voor mensen je gaat tegenkomen.

Zo ook mijn citaat waarmee ik deze blog ben begonnen. Een manager die onnavolgbaar was en meer problemen veroorzaakte dan oplosde, waarin wij al in een hectische periode zaten met een team van 5. Het resulteerde er uiteindelijk in dat ik samen met een collega van Masters in Finance, alle verantwoordelijkheden droeg. Zo zijn we met 4 man verder gegaan, later werden dit er weer 5. Vanuit het bedrijf zelf is ook de ruimte geboden om alle verantwoordelijkheden op ons te nemen. Wij hebben de flexibiliteit en het initiatief getoond. Wij moesten rapporteren naar het hoofdkantoor dat in het buitenland zat, deze waren zeer te spreken over onze manier van werken en hoe wij in deze choatische situatie stappen vooruit hebben kunnen maken.

Afsluitend wil ik dus zeggen, blijf nieuwsgierig toon flexibiliteit in iedere (onvoorziene) situatie en toon assertiviteit om het maximale uit je opdracht te halen. Het begint bij de mens en wanneer mensen je mogen, zullen zij ook sneller geneigd zijn om verantwoordelijkheden over te dragen of te geven. Het voordeel van de detachering, is dat je in een korte tijd een hoop verschillende opdrachten kunt verwachten waarin je kan leren hoe je op verschillende situaties kunt reageren en hoe je taken naar je toe kunt trekken.”


Twijfel jij of een baan in de detachering iets voor jou is en of Masters in Finance bij je past? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kop koffie om jouw carrièrepad te bespreken. Bekijk hier al onze vacatures of laat je cv of LinkedIn-profiel achter en wij nemen contact met je op!

Open sollicitatie MIF

Ook een Master worden? Laat hier je cv achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op om vrijblijvend alles te bespreken met jou!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social