Bericht

Nieuwe baan tijdens de coronacrisis

Rick van Baalen

Een bijzondere overstap wellicht voor sommigen, maar voor mij voelt het als de gewenste impuls voor mijn carrière. Ik ben sinds 1 augustus in dienst bij Masters in Finance en tot nu toe is mijn verwachting van de organisatie helemaal waar gemaakt!

“Een open, eerlijke en transparante organisatie met een gemotiveerd team die graag hard werkt en met volle passie en kracht voor gaat om opdrachtgevers te kunnen voorzien van de juiste match tussen de vraag en één van de kwalitatief goede Finance professionals.”

Mijn naam is Rick van Baalen, 32 jaar en woonachtig in Breukelen. Circa tien jaar geleden heb ik mijn opleiding HBO Bedrijfseconomie afgerond. Op dat moment was ik reeds enkele jaren vakantiekracht op de financiële afdeling van Strukton. En zaten wij met zijn allen middenin de zogenaamde ‘kredietcrisis’ en lagen de banen niet voor het oprapen. Strukton bood mij ondanks de crisis een baan aan als projectadministrateur. Ik had het al die jaren naar mijn zin dus dit was een mooie kans om mijn carrière te starten! Na een jaar was ik gewend aan het werkende leven en merkte ik dat het tijd was voor een volgende stap in mijn carrière. Ik ben namelijk erg leergierig en blijf mezelf graag ontwikkelen.

Strukton is een groot bedrijf en bood mij een rol aan bij een redelijk recent overgenomen bedrijfsonderdeel waar ik de gehele administratie georganiseerd en uitgevoerd heb. Van crediteuren, debiteuren, grootboek, maandafsluiting en prognose tot de jaarrekening. Een mooie afwisselende rol waarin ik veel heb kunnen leren! Mede door de enorme groei die het bedrijfsonderdeel in vijf jaar tijd ondanks de crisis doormaakte heb ik mij kunnen ontwikkelen en de stap richting Controller kunnen zetten. Een greep uit ontwikkelingen die ik de afgelopen vijf jaar heb doorgemaakt:

  • Jaar omzet bijna verdrievoudigd
  • Van een eenmansafdeling naar een financiële administratie bestaande uit vijf personen
  • Transitie van SAP naar de implementatie van Navision
  • Legio businesscases uitgewerkt en opgestart (veelal in samenwerkingsvorm)
  • Het met succes afronden van een managementopleiding

Na in totaal twaalf jaar voor deze organisatie te hebben gewerkt, was het voor mij tijd om de volgende stap te zetten in mijn verdere carrière. Ik heb bewust de stap gemaakt dichter naar de werkelijke business toe, omdat ik denk dat ik met mijn cijfermatig inzicht en analytische kwaliteiten van meerwaarde kan zijn voor een organisatie om meer inzicht te creëren en daarmee een beter resultaat na te streven. Ik ben toen in dienst getreden bij Sodexo als Business Controller.

Bij Sodexo kreeg ik onder andere het global contract Unilever in mijn takenpakket. Na een beknopte overdracht werd mijn takenpakket al snel uitgebreid met andere klanten en interne projecten. Denk hierbij aan de consolidatie en rapportage van een segment, het leiden en organiseren van een begroting traject voor het volgende boekjaar of het uitwerken van een business case. Veel nieuwe ervaringen, maar toch bleef ik het gevoel hebben dat ik mij verder wilde blijven ontwikkelen.

Ik heb een afweging gemaakt en uiteindelijk besloten om te gaan onderzoeken of het werken in de detachering bij mij zou passen. Mijn beeld van de detachering is dat je in een relatief korte periode werkzaam bent bij een opdrachtgever om tijdelijk iemand te vervangen of een project uit te voeren. Dit sluit goed aan bij mijn behoefte om nieuwe omgevingen en andere business te leren kennen.

Sinds de corona perikelen is er veel veranderd in het kantoorleven. Men werkt veel meer thuis, kantoorpanden staan leeg en er hangen vele vraagtekens boven de economie. Ondanks deze onzekerheden heb ik toch besloten om de overstap naar Masters in Finance te maken.

“Ik heb goede gesprekken gevoerd bij verschillende detacheringsbureaus, de gesprekken vergeleken en rond gevraagd in mijn omgeving. Ik weet wel zeker dat Masters in Finance er voor mij met kop en schouders boven uit stak!”

Masters in Finance heeft veel interessante klanten in verschillende branches om ervaring in op te doen en er is een Masters Academy om mijzelf te blijven ontwikkelen. Zo heb ik recent de opleiding ‘Kritisch denken’ gevolgd en binnenkort start de opleiding ‘Verandermanagement’.

Ik hoop en verwacht dat ik bij Masters in Finance de komende jaren veel verschillende ervaringen op kan doen en met veel plezier bij verschillende opdrachtgevers te werken!


Twijfel jij of een baan in de detachering iets voor jou is en of Masters in Finance bij je past? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kop koffie om jouw carrièrepad te bespreken. Bekijk hier al onze vacatures of laat je cv of LinkedIn-profiel achter en wij nemen contact met je op!

Open sollicitatie MIF

Ook een Master worden? Laat hier je cv achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op om vrijblijvend alles te bespreken met jou!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social