Event

Masters Academy | Kennissessie Aftrek van BTW op kosten

Schiekade 45, Rotterdam
Bart Ploum (RSM Nederland Belastingadviseurs)
20
Inloop vanaf 18.00 uur, 18.30 uur eten
Aanvang: 19.00 uur
Sluitingsdatum inschrijving: 22 oktober
Kosten: n.v.t.

Hoe bestelt een professional van Masters in Finance zijn baco? In de vorige sessie over btw heeft de inleider onze professionals uitgelegd dat planning over btw zelfs tot aan de bar doorgaat. Als je een cola bestelt zit daar 6% btw in, bij een bacardi is dit 21%. Een baco bevat 21% btw. Los bestellen levert dus al gauw 15% btw op…

Hoe ziet de training eruit?

Hoewel we het ons bijna nooit realiseren als we een potje pindakaas kopen bij de supermarkt (en je het gelukkig ook niet proeft) zit er wel btw in de prijs daarvan verwerkt. Btw is de op één na belangrijkste inkomstenbron van de overheid. Er gaat dus veel geld om in ‘btw-land’. Helaas is btw wel een hele formele belastingwetgeving.

Voor jouw opdrachtgever is de btw meestal geen effectieve kostenpost ALS alle formele aspecten in acht genomen worden. Als jouw opdrachtgever is vrijgesteld van btw (bijvoorbeeld een bank of een verzekeraar) is btw wél een echte kostenpost. Dan wordt het, naast de formele aspecten, ook van belang dat het één en ander zodanig wordt gestructureerd dat het zo min mogelijk btw drukt.

“Dat die best nog één keer mag langskomen voor een extra sessie”

“Zeer prettig gepresenteerd. Met de ingebrachte humor blijft deze ‘droge stof’ veel beter hangen. Bedankt!”

“Met veel plezier naar zijn verhaal geluisterd en veel van opgestoken. Lauter positief over Bart. Veel theorie is me bijgebleven!”

Inschrijven

Wil jij graag je kennis vergroten op signaleringsniveau om zodoende van grote waarde te kunnen zijn voor je opdrachtgever? Wil jij risico’s met grote financiële impact in de kiem kunnen smoren of er mede voor zorgen dat zo min mogelijk btw kostprijsverhogend werkt? Meld je dan snel aan voor deze interessante kennissessie!

Sorry. Dit formulier accepteert geen nieuwe inzendingen meer.

Interessant evenement? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social