Event

Masters Academy | Opleiding Business Controller | 01-09-2021

Schiekade 45, Rotterdam
Masters
15

Masters Academy Partner: Masters Academy & WizFiz
Locatie Leertraject: Schiekade 45, Rotterdam
Data Leertraject: 1 september, 8 september, 15 september, 22 september, 29 september, 6 oktober, 13 oktober, 27 oktober, 6 november, 17 november, 9 december, 18 december, 12 januari, 29 januari, 9 februari, 19 februari, 9 maart, 19 maart, 30 maart, 21 mei
Aanvang: 17.30 uur
Aantal avonden: 20
Kosten gehele Leertraject : €6.000,- p.p.
Max. deelnemers: 15
Sluitingsdatum inschrijving: 18 augustus 2021

Inhoud Opleiding:

Elke organisatie moet continu veranderen en tegelijkertijd stabiliteit nastreven, een paradoxale situatie. Zeker wanneer de noodzaak van verandering toeneemt – en dat is het geval in de vierde industriële golf – komt er spanning op de stabiliteit van de organisatie.

Digitale transformatie, robotisering, artificial intelligence, blockchain, cyberrisico’s, privacy issues, strategische scenario’s, etc. hebben grote impact op jouw rol als controller…

Van de business controller, tevens strategiepartner, wordt verwacht deze veranderingen te begrijpen en mee te bewegen. Tegelijkertijd moet de business controller de hoeder en baken van stabiliteit zijn.

De controlfunctie verandert tevens steeds meer naar een adviserende rol. De controller is tegenwoordig businesspartner en medeverantwoordelijk voor waardecreatie in het bedrijf. Dit vraagt om gedegen kennis van data-management, bevlogen leiderschap en goede communicatieve en sociale vaardigheden.

Veel mensen verwarren een business controller met een financial controller. Financial control richt zich op de weergave van cijfers, wettelijke en fiscale noodzakelijkheden, standaard rapportages en interne control maatregelen om de kwaliteit van cijfers te vergroten en te verbeteren. Business control is een totaal ander vak en richt zich, veelal vanuit de aanwezige cijfers, heel breed op de totale bedrijfsvoering en de optimalisatie van resultaten.

Aspecten als kwaliteit, winst, cash, klanttevredenheid worden middels het volledig doorgronden van de business en cijfers gefaciliteerd op waardecreatie, om zo waarde te creëren of vernietiging tegen te gaan. Business control laat cijfers op een andere manier zien. Een business controller helpt organisaties bij het voorspelbaar maken van hun financiële toekomst door kansen en risico’s in te schatten. Naast financiële kennis is bedrijfskundige kennis nodig om aan te kunnen geven aan welke knoppen je moet draaien om de bedrijfsresultaten te verbeteren.

In deze opleiding nemen kerndocenten Hinrich Slobbe en Raimond Honig de financial mee in het mooie vak van business control. Over welke kennis en welke skills moet je beschikken om als business controller het verschil te kunnen maken en waarde te kunnen toevoegen voor jouw opdracht- of werkgever. Een business controller moet effectief communiceren, beschikken over de juiste presentatie- en adviesvaardigheden, kunnen onderhandelen en de kunst van het vragenstellen verstaan. Daarnaast servicegericht zijn, proactief handelen en ‘out of the box’ denken zijn vaardigheden waar de business controller minimaal over moet te beschikken.

Na het volgen van deze post hbo leergang heb jij direct toepasbare kennis en kunde opgedaan om de uitdagingen waar jij als controller mee te maken hebt (of krijgt) de baas te kunnen zijn.

 

Inschrijfformulier:

*(Het maximum aantal deelnemers is bereikt. Inschrijving is gesloten. Voor vragen, neem contact op met je Field Manager)

Interessant evenement? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social