Event

Masters Academy | Kennissessie Waarderen van Bedrijven en Bedrijfsonderdelen

Schiekade 45, Rotterdam
Masters
15
€55,-

Kern van de Kennissessie:“Door middel van deze training kunnen de Masters een betere begripsvorming ontwikkelen omtrent waarderingen van bedrijven en bedrijfsonderdelen.”Masters Academy Partner: Mazars
Trainers: Jasper Rodewijk MSc. & Lianne Koopman MSc.
Data Kennissessie: 20 februari 2019
Inloop: vanaf 18.00 uur, 18.30 uur eten
Aanvang: 19.00 uur
Aantal avonden: 1
Locatie: Rotterdam
Kosten Kennissessie: €55,- p.p.
Max. deelnemers: 15
Sluitingsdatum inschrijving: 18 februari 2019

Inhoud Kennissessie:

Als accounting medewerker, financial controller of business controller is de kans groot dat je met waarderingen te maken hebt gehad, of hier in de toekomst mee in aanraking zal komen. Door middel van deze training kun je een betere begripsvorming ontwikkelen omtrent waarderingen van bedrijven en bedrijfsonderdelen.

De training gaat primair over de basisprincipes van waarderingen in het kader van transacties. Waarderingen spelen een belangrijke rol bij de meeste transacties. Of het nu acquisities of afsplitsingen zijn, herstructureringen, werknemersparticipaties of overdracht tussen aandeelhouders als gevolg van geschillen of in het kader van opvolging. Voor een strategische beslissing zoals de koop- of verkoop van een onderneming is een waardebepaling onmisbaar. Een dergelijke waardebepaling geeft niet enkel een waarde-uitkomst, maar ook inzicht in de belangrijkste waarde-stuwers. Een waardebepaling helpt klanten bij het onderhandelen op de belangrijkste inhoudelijke items. Daarnaast kan een waardering onderbouwing geven die benodigd is voor de informatieverschaffing aan stakeholders (aandeelhouders, raad van commissarissen, raad van bestuur of medewerkers).

Bij deze training zal de basis van waarderen in het kader van transacties behandeld worden. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op twee waarderingsmethodes (discounted cash flow en multiples), waarbij zowel de theorie als de meer kwalitatieve en praktische aspecten behandeld zullen worden.

Tijdens de training wordt uitgelegd hoe jij als Valuator tot een waardering van een bedrijf of bedrijfsonderdeel komt en welke analyses hierbij komen kijken. Zo worden belangrijke strategische activa en waarde-stuwers geïdentificeerd en wordt een onderneming vergeleken met de markt, industrie en de belangrijkste concurrenten.

Bekijk hier onze Masters Academy Partner Mazars

 

Inschrijfformulier:

*(inschrijven vóór maandag 18 februari 2019)

  • De kosten voor leertrajecten, kennissessies & opleidingen vanuit de Masters Academy zullen automatisch van je studiebudget afgehaald worden. Er zal geen losse studieovereenkomst opgemaakt worden. Indien je je inschrijft, zullen deze kosten automatisch van je studiebudget gehaald worden. Afmelden is alleen bij hoge uitzondering mogelijk.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Interessant evenement? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social