Bericht

Detachering is een prachtig woord!

“Wat ik vaak merk als ik aan mensen vraag welk beeld ze hebben bij het woord detachering is dat het een beeld opwekt wat vaak totaal niet matched met de werkelijkheid. Een vriendin van mij gaf laatst een omschrijving van een rommelig uitzendbureau waar het rook naar zware shag, waar de medewerkers onzekerheid hadden over hun inkomsten en contract, en geplaatst werden op weinig uitdagende opdrachten. Na eerst heel erg hard gelachen te hebben kon ik haar gelukkig uit eigen ervaring vertellen dat niets minder waar is.

“In mijn verlangen naar avontuur in mijn werk ben ik destijds in de detachering gestapt.”

Na mijn studie Bedrijfseconomie ben ik aan de slag gegaan in de accountancy. Na twee jaar ging mij dit enigszins vervelen en had ik het gevoel dat ik aan het vastroesten was. Wat ik mij nog goed kan herinneren is dat ik mij afvroeg: ‘Hoe kan ik mijn carrière wat avontuurlijker maken en weer een boost geven?’

Want laten we eerlijk zijn, niemand heeft ooit in de kroeg een vrouw versiert door te vertellen dat je een boekhouder bent. Ook over de titel ‘Finance Manager’ die ik inmiddels heb kan ik uit de doeken doen; werkt niet. Nu beperk ik me maar door te vertellen dat ik elke ochtend een mooi pak aantrek en iets met geld doe. Vooral dat pak gedeelte blijkt best goed te werken.

In mijn verlangen naar avontuur in mijn werk ben ik destijds in de detachering gestapt. Elke 3 tot 6 maanden kwam ik terecht op een nieuwe opdracht, in een nieuwe stad, met nieuwe collega’s en andere werkwijzen. Telkens een kijkje in een andere keuken. Een keuken waar je altijd hard nodig bent, waar van alles gaande is, grote projecten, reorganisaties of verandertrajecten. Als een kameleon moest ik mij aanpassen, nieuwe systemen leren kennen en snel het vertrouwen winnen van nieuwe collega’s. Van de handel ging ik naar de industrie, via de industrie belandde ik bij een creatieve club waar meetings op zitzakken plaatsvonden, en waar we eindigden met een yoga sessie.  Het verrijkte mijn leven, mijn netwerk, mijn CV mijn kennis én mijn lenigheid.

“Met een lichtelijk jaloers gevoel kijk ik naar onze Masters die maand in maand uit op uitdagende opdrachten worden geplaatst bij bedrijven als KLM, Eneco of Mercedes”

Inmiddels heb ik de stap gemaakt naar de backoffice van Masters in Finance en zie ik dat we ons als bedrijf steeds verder en verder blijven ontwikkelen. We hebben een volwaardig opleidingsinstituut opgezet wat we de Masters Academy noemen. Hier bieden we op wekelijkse basis kennissessies en workshops aan, waar onze medewerkers zich naar eigen keuze voor kunnen inschrijven. Ook zelf sluit ik hier regelmatig aan om mijn kennis bij te spijkeren. Zo rondde ik afgelopen jaar met 12 collega’s de post-HBO opleiding Projectcontrol af, een traject van 9 sessies over 3 maanden verspreid, volledig in-house georganiseerd.

Ook faciliteren we collega’s die extern opleidingstrajecten volgen. Voorbeelden hiervan zijn mijn collega Kailash die deeltijd is gaan werken om daarnaast de Master Accounting&Control aan de Vrije Universiteit te volgen. Mijn collega Caspar is fulltime blijven werken en volgt in zijn vrije tijd de post-HBO opleiding Controlling aan het Nyenrode. Respect voor beide heren overigens!

Met een lichtelijk jaloers gevoel kijk ik naar onze Masters die maand in maand uit op uitdagende opdrachten worden geplaatst bij bedrijven als KLM, Eneco of Mercedes, namen die nog aansprekender zijn geworden dan ‘in mijn tijd’.

Ik ben oprecht van mening dat er geen andere tak van sport is waarin je je zo snel kan ontwikkelen, zo snel stappen kan maken, carrière-wise en mens-wise, dan in de detachering. Iedereen binnen onze organisatie heeft overigens een vast contract, zekerheid van inkomsten en een leuke leaseauto. Daarnaast doen wij dit bij Masters in Finance met een persoonlijke en warme touch met veel waardering voor onze mensen. Afgelopen week hebben we onze collega Marco nog met een smoes naar binnengelokt om hem een dikke reischeque te overhandigen vanwege het feit dat hij 5 jaar bij ons in dienst was.

Ben je;

  • Bang voor de sleur (of zit je erin) en opzoek naar uitdaging
  • Opzoek naar avontuur in je werk, en wil je jezelf blijven prikkelen en ontwikkelen
  • Er aan toe om je CV en je netwerk een flinke boost te geven
  • Dit alles met de zekerheid van een vast contract
  • Onder de vleugels van een organisatie met een persoonlijke aanpak waarin jouw ontwikkeling centraal staat

Laat je dan net zoals ik positief verrassen door detachering in Masters stijl.”

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social