Bericht

Het 1e jaar Masters in Finance: Het ideale vervolg van mijn zoektocht binnen Finance

Privé was het uiteraard een bijzonder en uitdagend jaar vanwege de uitbraak van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen, maar des te fijner is het dan om op zakelijk gebied je plek te vinden!

Mijn naam is Bart van der Meer, ik ben 27 jaar en ik ben inmiddels ruim een jaar in dienst bij Masters In Finance (hierna: MIF). In deze blog wil ik graag mijn ervaringen van dit 1e jaar met jullie delen.

In de zomer van 2019 heb ik bij mijn toenmalige werkgever te kennen gegeven dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Dit was destijds nog mijn eerste werkgever na het behalen van mijn hbo-diploma Bedrijfseconomie. Mede om die reden groeide de nieuwsgierigheid naar andere werkgevers en functies binnen mijn vakgebied.

“Het probleem was alleen: Wat wilde ik nu eigenlijk gaan doen? Waar krijg ik de meeste energie van? Het ontbrak nog aan richting en een duidelijk doel.”

Na enkele gesprekken te hebben gevoerd met vrienden, familie en werkgever kwam ik tot de conclusie dat het werken in de detachering wel eens een ideaal vervolg zou kunnen zijn. Binnen de detachering zou ik namelijk de mogelijkheid krijgen om bij meerdere bedrijven in de keuken te kijken en vanzelfsprekend diverse functies te bekleden. Doordat er bij mijn vorige werkgever al mensen van MIF gedetacheerd waren, was het contact met MIF al snel gelegd. Zodoende kwam ik, na een zeer prettig verlopen sollicitatieprocedure, per 1 december 2019 in dienst bij MIF.

Ik hoefde gelukkig dan ook niet lang te wachten voordat ik kon starten bij mijn eerste opdrachtgever. Ik mocht bij een bouw- en schildersbedrijf in Amsterdam (Reinders Bedrijven B.V.) de rol van Hoofd Administratie vervullen. Een erg leuke opdracht, waarin ik veel vrijheid genoot om de administratie verder op orde te brengen en het MT te voorzien van nieuwe en verbeterde stuurinformatie. Nieuwe omgeving, nieuwe collega’s, een erg prettige ervaring.

“Naast het dagelijks uitvoeren van de werkzaamheden bij de opdrachtgever, biedt MIF ook de mogelijkheid om je als persoon en financial verder te ontwikkelen, middels de Masters Academy.”

Het afgelopen jaar heb ik daar dan ook gretig gebruik van gemaakt. Zo heb ik onder andere deelgenomen aan een ‘Masterclass Persoonlijke Overtuigingskracht’ (erg leerzaam!) en een cursus ‘Excel voor Financials’. De grote variëteit aan opleidingen, kennissessies en leertrajecten zorgt ervoor dat er voor iedereen iets interessants tussen zit.

Ondertussen werd mijn opdracht in Amsterdam een aantal keer verlengd. Zij waren erg tevreden en wilden mij voorlopig op die positie behouden. Een mooi compliment! Toch merkte ik dat er voor mij weinig uitdaging meer in zat. Om die reden heb ik medio juni bij mijn Field Manager aangegeven graag een nieuwe opdracht te willen.
Ondanks dat de opdrachten als gevolg van de coronacrisis niet voor het oprapen lagen, hebben de collega’s op kantoor in Rotterdam keihard hun best gedaan om een passende oplossing te vinden. Dit waardeer ik enorm.

Inmiddels ben ik dan ook alweer een tijd geleden gestart aan mijn tweede opdracht. Ditmaal als Financial Controller bij Aethon in Rijswijk. Een veel groter bedrijf met een totaal andere dynamiek, maar minstens net zo leuk.

Het eerste jaar bij MIF heeft mij eigenlijk exact gebracht wat ik voor ogen had. Door de verschillende opdrachten en omgevingen weet ik steeds beter wat ik wil bereiken. Daarnaast is ook de feedback en het vertrouwen dat je van anderen krijgt erg waardevol. En doordat je Field Manager en de anderen op kantoor nauw contact met je houden, blijf je betrokken bij de club.

Al met al kan ik spreken van een zeer geslaagd 1e jaar bij MIF, en dat zelfs zonder de bedrijfsborrels en bedrijfsuitjes… Dat belooft wat voor de komende jaren!


Twijfel jij of een baan in de detachering iets voor jou is en of Masters in Finance bij je past? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kop koffie om jouw carrièrepad te bespreken. Bekijk hier al onze vacatures of laat je cv of LinkedIn-profiel achter en wij nemen contact met je op!

Open sollicitatie MIF

Ook een Master worden? Laat hier je cv achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op om vrijblijvend alles te bespreken met jou!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social