Bericht

De eerste maand van.. Andy!

Een nieuwe baan, andere collega’s en allemaal eerste indrukken. Hoe is het om als kersverse MIF’er starten?  Andy is pas begonnen als Interim Financial. Hoogste tijd om eens te vragen hoe hij zijn eerste maand heeft ervaren.


Even voorstellen..
“Mijn naam is Andy Kamans, 24 jaar, en sinds 28 februari werk ik bij Masters in Finance. Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heb ik drie jaar gewerkt bij Easyatent, een bedrijf dat vakanties naar Kroatië verzorgd. Hoewel ik het daar heel erg naar mijn zin had, was ik opzoek naar meer uitdaging in mijn werk. Gelukkig is er bij financiële detachering uitdaging genoeg.

Eerste opdracht
Op 28 februari ben ik eveneens gestart bij vakbond FNV. Hier ben ik als interim financial de crediteurenafdeling ingestapt om een achterstand bij de inkoopfacturen weg te werken. Masters in Finance heeft mij erg geholpen met de voorbereiding van het intakegesprek bij FNV. Zo kreeg ik per mail diverse tips toegestuurd voor het gesprek en belde één van de accountmanagers mij een uur van tevoren op om nog een keer de situatie en doelstelling door te nemen. Dit gaf mij een nog zekerder gevoel waardoor ik aan het eind van het gesprek precies wist wat mij binnen welk tijdsbestek te wachten stond.

Altijd op zoek naar extra uitdaging
De eerste paar dagen waren alsnog redelijk spannend aangezien dit de eerste keer was dat ik voor een groot bedrijf werkte (hiervoor alleen MKB-bedrijven). Ik merkte al snel dat er weinig verschil zat tussen midden- en groot bedrijf, afgezien van de hoeveelheid werk. Wat mij opviel was dat er meer aan kostenplaatsen en verbijzonderingen moet worden gedacht, maar gelukkig heb ik dit tijdens mijn studie meegekregen. Hierdoor kon ik snel meedraaien. Sterker zelfs: snel genoeg om na drie weken overgezet te worden naar de declaratie afdeling, waardoor ik nu op maar liefst twee afdelingen werkzaam ben. Hierdoor werd een in eerste instantie relatief eenzijdige opdracht plotseling veelzijdiger. Dit bewijst dat, ondanks dat de opdracht bekend en uitdagend genoeg was, er altijd extra uitdagingen te vinden zijn.

Tot nu toe geniet ik van elk moment op de werkvloer. De vrolijke collega’s en goede werksfeer in combinatie met het harde aanpootwerk zorgen ervoor dat ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk toega. En ik verwacht dat dit op andere opdrachten ook het geval zal zijn!”


Benieuwd hoe jouw eerste maand eruit zal zien? Of gewoon op zoek naar een gave baan? We zoeken nog nieuwe collega’s. 

Bekijk hier de openstaande vacatures

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social