Bericht

De financiële ontdekkingsreis..

Dagelijks zijn onze Interim Financials in de hele Randstad en daarbuiten bij een uiteenlopende groep van gerenommeerde opdrachtgevers aan de slag. Iedere Master heeft uiteraard een stukje specifieke kennis waar diegene met passie iets over kan vertellen. Lees het verhaal van Danny Zuidhoek over zijn ervaring in de detachering.

“Talloze mogelijkheden voor de financial en voor de opdrachtgever! De meeste mensen die actief zijn in de financiële sector, zullen zichzelf hierin wel herkennen. Dit is namelijk ook iets waar ik de afgelopen jaren enorm mee aan het worstelen ben geweest. Heb ik net als het overgrote gedeelte van mijn ex‑studiegenoten de ambitie om Business Controller te worden? Of ben ik als persoon eigenlijk veel meer een Financial Controller? Dit vraagstuk kan opdrachtgevers enorm veel toegevoegde waarde bieden..

Toen ik in 2010 aan de hbo-studie Bedrijfseconomie begon, las ik regelmatig artikelen met onderwerpen als: ‘De veranderende rol van de Financial’ of ‘De soft skills van de Financial worden steeds belangrijker’. Anno 2018 worden dit soort artikelen nog steeds gepubliceerd. Enerzijds terecht, want er is geen woord aan gelogen. Aan de andere kant zijn deze ontwikkelingen niet meer dan logisch. Steeds meer bedrijven hebben een goedlopend ERP-systeem, waarbij de complexe boekhoudkundige rol gestandaardiseerd wordt door een IT-oplossing. Hierdoor neemt automatisch de complexiteit van de input af en stijgt de behoefte aan kwalitatief goede output. En om deze output te kunnen vertalen naar de business worden die soft-skills dus steeds belangrijker.

Wil dat zeggen dat iedereen maar Business Controller moet worden? Nee! Sterker nog, alsjeblieft niet. Wie moet dan zorgen dat er perfect conform systemen zoals IFRS/Dutch Gaap etc. gerapporteerd wordt? Als niemand meer facturen inboekt, zal een Business Controller weinig meer te bespreken hebben met zijn inkopers. Het zijn allemaal rollen die andere persoonlijke kwaliteiten vragen. Persoonlijk merk ik dat ik me wat onrustig voel in de Financial Control-achtige rollen. Laat mij maar het bedrijf in gaan: mensen blij maken met de informatie die ik ze kan verschaffen. En zo heeft iédereen zijn eigen sterke en zwakke punten.

Een Master op ontdekkingsreis
Dit is het moment waarop het interessant wordt voor opdrachtgevers. De financiële ontdekkingsreis die ik maak via Masters in Finance zorgt er namelijk voor dat ik bij elk bedrijf een stuk kennis meepak, die ik in elke opdracht weer kan gebruiken. Maar dit zorgt er ook voor dat ik elke opdracht enorm gemotiveerd ben om er een succes van te maken. De kwaliteit van mijn vorige opdrachten zorgt voor nieuwe interessante vervolgopdrachten. Een Master op ontdekkingsreis is altijd gemotiveerd voor zijn opdrachtgever!

Jezelf blijven uitdagen
Om deze reden vind ik de detachering zo leuk. Ik ben altijd bezig met het stellen van doelen. En zodra ik te lang hetzelfde doe begin ik me te vervelen. En daar ligt soms ook mijn grote frustratie. “Waar werk ik nou naartoe?” is een vraag die ik mezelf vaak stel. Maar als ik terugkijk naar de afgelopen 2,5 jaar detachering ben ik toch best tevreden met wat ik heb mogen doen. Vier opdrachten in de retailsector van crediteurenmedewerker naar financial controller & projectleider. En vanaf april ben ik weer beschikbaar voor een nieuwe opdracht. Wellicht nu een Business-/Project Control opdracht?

Kortom: De financiële ontdekkingsreis is de ideale combinatie voor opdrachtgever en financial!”

Danny Zuidhoek – Master in Finance

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social