Bericht

De overstap naar het bedrijfsleven

Je vindt de accountancy een geweldig vak. Maar toch kriebelt het en zoek je een verbreding van je werkveld. Je wilt nieuwe mogelijkheden aanboren. Herkenbaar?
Masters in Finance biedt professionals die uit de Accountancy komen de kans zich te ontwikkelen tot (Business) Controller.


Jordy heeft een brede horizon op gebied van het accountingproces: van het controleren van jaarrekeningen van grote beursgenoteerde bedrijven tot het maken van kleine jaarrekeningen en boeken van administraties. Dit gecombineerd met zijn ervaring met het maken van rapportages wil hij zo snel mogelijk doorgroeien naar een zo compleet en robuust mogelijke controller.

Na een mooie carrière in de accountancy is hij inmiddels vijf jaar geleden gestart als interim professional bij Masters in Finance om te ontdekken wat het bedrijfsleven hem te bieden heeft. Bekijk hier hoe Jordy onder begeleiding van Masters in Finance dit pad heeft bewandeld.

“Als accountant kijk je eigenlijk heel veel achteruit: hoe zijn de cijfers tot stand gekomen en wat voor processen zitten daarachter. Als controller merk je dat de jaarrekening slechts één van de producten is.”     

Jordy – “Je komt binnen om een probleem op te lossen maar achter dat probleem schuilt vaak een andere uitdaging. Je bekijkt het en bespreekt het, analyseert het en draagt er een oplossing voor aan. Daarbij moet je de opdrachtgever ontzien, zelfstandig stappen zetten en zo min mogelijk het reguliere proces verstoren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je meer moet kunnen dan alleen de oorspronkelijke opdracht uitvoeren. Dus gebruik je de tools die je hebt: je analytische skills om de processen te doorgronden. Je soft skills om met mensen in gesprek te gaan. Je moet je altijd aanpassen en aanvoelen wat de normen en waarden zijn en zo snel mogelijk manoeuvreren.”


Werk jij in de accountancy en wil je net als Jordy ontdekken welke plek in het bedrijfsleven het beste bij je past? Ga aan de slag als Interim Finance Professional bij Masters in Finance. Bekijk hier zijn finance traject of neem direct contact met ons op.

Lees hier Jordy zijn verhaal

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social