Bericht

Looppad Valerie MIF

Het is al bijna twee jaar geleden dat ik ben gestart voor MIF. Time flies when you are having fun. Net afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Den Haag. Klaar voor een nieuw avontuur na een half jaar vakantie. Spannend… dat was het zeker.

Maar wat ga je dan doen als je eindelijk dat papiertje in handen hebt waar je vier jaar keihard voor hebt gewerkt? Blijf ik in de hotellerie? Voor veel buitenstaanders lastig te begrijpen, maar dat zag ik echt even niet gebeuren op de korte termijn. Het bedrijfsleven in, dat lijkt me gaaf. En dan vooral iets doen wat buiten mijn comfortzone ligt: Sales.

Zo gezegd, zo gedaan. Na een aantal sollicitatiegesprekken bij andere detacheringsorganisaties (die het overigens niet zagen zitten met mij) zat ik in de mooie wachtruime op de Schiekade.

“Welkom Valerie” verscheen op de tv. Hier voelde ik mij vanaf moment één al welkom.

Een paar weken later was het zover, ik ging starten als Junior Sales Master bij Masters in Finance. Op dat moment een rol die al even niet was ingevuld door iemand. Een gecreëerde rol voor mij met het idee om in een jaar tijd door te groeien naar Sales Master, de buitendienst in. Hoe gaaf is dat?!

Omdat er geen voorganger was en er niet een heel takenpakket overgedragen kon worden, was het erg zoeken in het begin wat ik nou eigenlijk ging doen. Achteraf gezien is dit alleen maar heel erg goed geweest en heeft het ervoor gezorgd dat ik snel van alles op de hoogte was. De eerste paar weken heb ik vooral heel veel gekeken in de systemen, de Masters leren kennen, de cv’s doorgenomen en verdiept in de financiële begrippen. Want ja, de financiële kant was helemaal nieuw voor mij.

Toen ging ik voor de eerste keer mee naar relaties… in een kerstpak!

Met een aantal collega’s mocht ik mee op pad om de eindejaarsgeschenken langs te brengen (echt een ding binnen MIF). Super leuk om in een aantal dagen bij veel verschillende relaties over de vloer te komen en het contact tussen de opdrachtgever en mijn collega’s te zien. Het was informeel, de relaties waren blij om mijn collega’s te zien en het was echt gezellig.

Op een gegeven moment voelde ik mij als een vis in het water in mijn junior rol. De accountmanagers namen mij serieus en vertrouwde mij sales-gerelateerde taken toe. Zo mocht ik meedenken welke Master er op welke rol paste, de mails opstellen en klantafspraken inplannen. Langzamerhand werd ik ook zelfverzekerder. Ik leerde steeds meer over het vak.

Wat ik onwijs fijn vind is dat ik het allemaal op mijn eigen tempo heb mogen doen. Geen druk, nog geen targets. Ga het maar eerst gewoon ondervinden en proberen. Ik denk dat dit voor iedereen een prettige manier is om uiteindelijk succesvol te worden.

Na één jaar kreeg ik officieel de titel van Sales Master. Aan het begin hadden wij dat ook zo besproken, maar het is eigenlijk heel natuurlijk verlopen en ik was er toen ook echt klaar voor. Ik kreeg vervolgens een Volkswagen Polo, waar ik nog steeds met heel veel plezier in rijd en de mooiste rayon; Rotterdam & Den Haag. Vanaf toen mocht ik mijn eigen klantenkring gaan opbouwen.

Eerst samen met de Commercieel Directeur op pad en later alleen. Ik ben al bij veel mooie bedrijven op bezoek geweest en heb leuke aanvragen meegekregen. Ook in deze rol voel ik mij nu als een vis in het water. Ondertussen heb ik meer dan 25 opdrachten succesvol weten te vervullen. Naast het opbouwen, uitbreiden en onderhouden van relaties word ik vrij gelaten hoe ik mijn rol invul. Ik vind het leuk om met verschillende zaken bezig te zijn. Zo heb ik ook mogen helpen met het hosten van 2 Webinars.

Ik ben onwijs trots dat ik deel uitmaak van de MIF club.

Met een nominatie van “Backoffice Employee of the year” op zak ben ik blij dat ik 2 jaar geleden de kans heb gekregen. Zoals eerder beschreven, andere organisaties zagen het niet in mij. Bij MIF heb ik de kans wél gekregen en heb dat met beide handen aangegrepen. Wat ik ook gaaf vind om te zien is dat mijn junior rol nu wordt vervuld door Eline met hetzelfde idee om ook door te groeien naar de buitendienst. Leuk om te zien dat ik nu als voorbeeld voor haar fungeer!

Verder ben ik ook zeker met de neus in de boter gevallen wat betreft de feestjes en leuke evenementen. Dat kunnen we namelijk erg goed! Ondertussen heb ik van verschillende feesten kunnen genieten (Winter Spelen in SnowWorld, Crazy Summer Games, Ik hou van Holland). Ook ben ik mee geweest naar de LXRY Open, heb ik heerlijk gegeten in de Hoftrammm en heb ik mijn BBQ- en chocolade skills kunnen verbeteren in workshops met relaties.

Tot nu toe heb ik al veel ervaring opgedaan. Het klinkt allemaal rozengeur en maneschijn, dat is het niet altijd geweest. Maar wel een hele gave reis. Op naar nog meer avonturen.

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social