Bericht

De omgekeerde route?

“Vaak hoor je dat mensen direct na hun opleiding de detachering in gaan, om zo in de eerste jaren van hun carrière veel bedrijven te kunnen zien en te kunnen ontdekken wat ze leuk vinden. Om vervolgens met die informatie na een aantal jaren ergens in vaste dienst treden. Ikzelf heb juist de bewuste keuze gemaakt om na een aantal jaren in vaste dienst de detachering in te gaan. Wat mijn redenen daarvoor zijn geweest en wat deze keuze betekent voor mijn opdrachtgevers in de detachering, zal ik hieronder vertellen.

Ervaring opdoen en de volgende stap zetten

Al tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij het bedrijf waar ik de eerste 6,5 jaar van mijn carrière heb gewerkt. In deze periode heb ik verschillende functies mogen uitvoeren van Project Administrateur tot Project Controller binnen de financiële tak van het bedrijf, maar de laatste 2 jaar opereerde ik ook in de functie van Business Analist op de commerciële afdeling. Via deze manier heb ik juist stappen kunnen maken en ervaring op kunnen doen in verschillende functies die ik op een andere manier waarschijnlijk niet als mogelijkheid had gekregen.

Dus waarom na deze variatie dan toch de stap om de detachering in te gaan? Het besluit kwam nadat het minder ging met het bedrijf waar ik toen werkte, waardoor ik geen kansen meer zag om een volgende stap te maken. Daaropvolgend ging ik nadenken dat ik dan wel verschillende functies heb mogen uitvoeren, maar dat deze allen in dezelfde sector waren. Mijn idee was dan ook dat ik vooral wilde kijken of mijn opgedane ervaring in andere sectoren van dezelfde waarde zou zijn en of ik andere sectoren ook leuk zou vinden om in te werken.

Kansen krijgen door ervaring

Wat ik al gelijk merkte tijdens de intakes die ik heb gehad is dat de essentie van de functie Project Controller hetzelfde is en dat de opgedane werkervaring dus heel veel vertrouwen kan geven aan de opdrachtgever. Een goed voorbeeld hiervan kwam bij mijn laatste intake waar de opdrachtgever mij na een kwartier tijdens ons gesprek even onderbrak. Hij wilde eerlijk aangeven dat een persoon met een dergelijk CV als het mijne, hbo-afgestudeerd red., normaliter niet was uitgenodigd voor een gesprek. Echter zorgden de huidige marktomstandigheden ervoor dat ze breder moesten gaan kijken dan ze normaal zouden doen. Deze opmerking vervolgde hij door aan te geven dat ik hem er binnen dit eerste kwartier al van had kunnen overtuigen dat dit lagere opleidingsniveau naar zijn idee geen problemen zou veroorzaken. Inmiddels ben ik aan het eind van mijn eerste drie maanden voor deze opdrachtgever en is de samenwerking met 1 jaar verlengd. Werkervaring kan dus heel veel vertrouwen genereren bij de klant.

Daarbij komt dat ik door mijn al eerder opgedane ervaring de ruimte krijg om te opereren zoals je zou mogen verwachten van een ingehuurde werknemer met ervaring. Een korte inwerkperiode en gelijk een toegevoegde waarde op een primaire functie binnen een bedrijf klinkt als iets waar elke opdrachtgever wel oren naar heeft. In mijn optiek is het dan ook van essentieel belang in de functie die ik nu uitvoer en op het niveau waar ik bij bedrijven instap, dat je al aan kan tonen het werk te beheersen.

Meerdere wegen naar Rome

Het volgende wil ik dan ook meegeven. Detachering kan een uitdaging zijn op meerdere momenten in je carrière. Kom je net van school en ben je vooral zoekende in je functies dan kan detachering je helpen om in veel startersfuncties ervaring op te doen en te ontdekken waar je kracht en interesse ligt.

Anderzijds, heb je al een stuk ervaring opgedaan en wil je graag gelijk van toegevoegde waarde zijn? Dan is de stap om dan de detachering in te gaan er één die een hoop voldoening en uitdaging geeft. Zo is elke organisatie toch weer anders om in te werken en heeft elke organisatie weer zijn eigen uitdagingen. Wat vooral fijn is om te merken, is dat je niet meer ingehuurd wordt als een extra paar handjes voor een periode, maar als iemand met expertise die het bedrijf verder kan helpen.”


Twijfel jij of een baan in de detachering iets voor jou is en of Masters in Finance bij je past? Wij nodigen je graag uit voor een vrijblijvende kop koffie om jouw carrièrepad te bespreken. Bekijk hier al onze vacatures of laat je cv of LinkedIn-profiel achter en wij nemen contact met je op!

Open sollicitatie MIF

Ook een Master worden? Laat hier je cv achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op om vrijblijvend alles te bespreken met jou!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het!

Adresgegevens

Masters in Finance B.V.

Schiekade 45
3033 BC Rotterdam
Tel: 088 643 2008
E-mail: info@mif.nl

Actief op social